Forlaget Ydun

Tlf: 8615 0073
Email: info@forlagetydun.dk

Til forsiden Forside

Høpølsen og andre kulinariske anekdoter forside

88 sider

Bogladepris inkl. moms:
kr 198,00

Udkom november 2002

ISBN: 87-987339-1-5

Bogen kan købes hos os

Høpølsen

og andre kulinariske anekdoter

af Aase Nørrung

Den farverige midtjydske gæstgiver og kok af Guds nåde, Hans Jørgen Pedersen, har fortalt en samling lune, rørende og ind imellem skarpe småhistorier med maden som fælles tema, til journalist Aase Nørrung.

Hans Jørgen Pedersen vil af mange være velkendt som kok og vært på flere jydske spisesteder. Selv bruger han betegnelsen gæstgiver, fordi gæsten for ham altid har været i centrum for hans virke. Eller som han selv formulerer det:
" Jeg følger det råd, min mor gav mig, da jeg startede som kok og laver kun den mad, jeg selv vil spise. Men det hører også med, at man som gæstgiver er meget bevidst om de småting, der får gæsten til at føle sig godt tilpas og nyde maden. At messinghåndtaget ind til restauranten er nypudset og toiletkummen rengjort for eksempel".

Hans Jørgen Pedersen hører ikke til dem, der våger nidkært over sine "specialiteter", så læseren får både opskrifter på vinsuppe, kjærnvælling og fyldt pindsvin. Men "Høpølsen og andre kulinariske anekdoter" skal først og fremmest nydes på grund af den fortælleglæde, der lyser ud af hver eneste historie.

Høpølsen og andre kulinariske anekdoter er flot og levende illustreret med fotos af Knud Nielsen.


Pressen skrev om Høpølsen og andre kulinariske anekdoter:

Under overskriften: "Gæstgiverens overleveringer" Skriver Ove Rabøl i Midtjyllands Avis 30. oktober 2002: "Meget levende fortalt, meget levende skrevet, og meget inspirende ....Høpølsen.. kan læses af både kulinariske ydere og nydere med lige stor fornøjelse."

I Jydskevestkysten, 16. november 2002 skriver Carsten B. Graubach: " I kogebogen ... føres og forføres man rundt i det ganske land af en mand, der godt ved, hvad der er godt for ganen.
Den bog, som journalist Aase Nørrung har skrevet .... inspirerer i sandhed til at gå om bord i egnsretterne.
God fornøjelse og appetit med denne lidt anderledes kogebog ....."